how to make potato chips
(पोटॅटो चिप्स )

Ingredients:-
2 kg potato
Water
4 tbsp-salt
1/4 slices of lemon
Clean all the potatoes first, then remove the potato peel and add to the water.
Then make thin chips of potato (potato chips)
Put these chips in the water and clean.
Put the pot on the gas and add the water and salt to it. Let it boil for 10 minutes on the gas.
Put all potato chips in boiling water and cover with lid on top for 5 minutes.
Then drain the water from the potato chips and rub the potato chips over the cloth and let them dry in the sun.
Ready to fry potato chips after drying. They are also used as fasting snacks that you can eat after frying .
- Storage: -You can keep it in an airtight container for approximately 1 year.
बटाटा -2 किलो
पाणी
4 टेस्पून-मीठ
१/२ लिंबाचा तुकडा
कृती: -
प्रथम सर्व बटाटा स्वच्छ करा नंतर बटाटाची साल काढून टाका आणि पाण्यात घाला.
नंतर बटाट्याचे (बटाटा चीप) पातळ चिप्स बनवा
हे चिप्स पाण्यात टाका आणि स्वच्छ करा.गॅसवर भांडे ठेवा आणि त्यात पाणी आणि मीठ घाला.गॅसवर 10 मिनिटे ठेवून पाणी उकळवा.
उकडलेल्या पाण्याच्या भांड्यात सर्व बटाटा चिप्स घाला आणि त्या वरती झाकण ठेवून 5 मिनिटे ठेवा.
नंतर बटाटा चिप्समधून पाणी काढा आणि बटाटा चिप्स कपड्यावर वाळू घाला आणि सूर्यप्रकाशात कोरडे करा.
वाळल्या नंतर बटाटा चिप्स टाळण्यास तयार आहे. आपण ते तळून खाऊ शकतो हे उपवास स्नॅक्स म्हणून देखील वापरले जातात .
- स्टोरेजः -आपण हे अंदाजे 1 वर्षासाठी हवाबंद कंटेनरमध्ये ठेवू शकतो .
Comments
Post a Comment